Σελίδες

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μας δουλεύουν! Δεν υπάρχει οικονομική κρίση!

Από τώρα θα εφαρμοστούν τα διαρθρωτικά μέτρα που ήταν να ληφθούν το 2011 κι αυτό οφείλεται: στην απόκλιση 3 δις ευρώ περίπου του ελλείματος του προϋπολογισμού, την ύφεση κατά 3,5% και τους 600.000 περίπου άνεργους. Έχουμε επίσης συμπίεση των δαπανών μειώνοντας στο 7% τις εκταμιεύσεις και ένταση ελέγχων κατά των φοροφυγάδων. 
Πέρα από τα νούμερα αγαπητέ πολίτη της βαλκανικής Μπανανίας του Νότου, καταλαβαίνεις ότι η κοινοβουλευτική χούντα του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους τροϊκανούς, όχι μόνο μας δουλεύει κανονικότατα, αλλά μέσω σκωτσέζικου ντους μας ελέγχει. Πριν από λίγες μέρες οι τροϊκανοί μας δίναν τα εύσημα για τα οικονομικά μέτρα, ενώ σήμερα κιόλας μαθαίνουμε ότι τα πράγματα στην οικονομία δεν πηγαίνουν καλά, οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν, με αποτέλεσμα το παλούκι που θα τρώγαμε το 2011, να το φάμε τώρα στα κοντά!
Είναι πολύ καλή μέθοδος το σκωτσέζικο ντουζ σχετικά με τα νούμερα στην οικονομία, γιατί μπορείς θεωρητικά να καθηλώσεις τον κόσμο, να τον έχεις μουδιασμένο για το τι διάολο γίνεται τελικά με την οικονομία και έτσι αποπροσανατολισμένος δεν μπορεί να μάθει ούτε ποια είναι τελικά η αλήθεια, ούτε φυσικά να αντιδράσει. Γιατί μέσα σε όλη αυτή την μπερδεψούρα που τον έχει ρίξει το δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑ, σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη (από την μία τα εύσημα-από την άλλη η κινδυνολογία ότι χάνεται το σύμπαν) το μόνο που τον εδιαφέρει είναι η "σωτηρία της πατρίδας", "να μην χρεωκοπήσει η πατρίδα". Και όσο το δούλεμα συνεχίζεται τα προστατευτικά ανακλαστικά των κοινωνικών ομάδων κάμπτονται μπροστά στο δήθεν "κοινό καλό" και τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα στήνουν χορό πίσω από την πλάτη των αφελών.
Και να το θυμηθείτε ότι σε δεδομένη χρονική στιγμή κι αφού έχουν εξαθλιώσει τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, αφού έχουν βάλει χέρι στα εργασιακά δικαιώματα και τέλος αφού έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς εργασιακού τρόμου, πακετάκι που βολεύει μια χαρά την προώθηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, θα μας πούνε: "έλα μωρε! Μια κρίση λίγων μηνών ήτανε, τώρα την ξεπεράσαμε". Αν όμως μετά επανέλθουν εργασιακές κατακτήσεις όπως 13ος και 14ος μισθός, αν επανέλθουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κάντε μου ένα τηλέφωνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου