Σελίδες

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

blogs με ονοματεπώνυμο....

Κατά τον Σεπτέμβρη ο Χαρούλης ο Καστανίδης, υπουργός Δικαιοσύνης,  θα φέρει προς συζήτηση την άρση του απορρήτου για τα blogs! Το θέμα εχει πολλές οπτκές και παραμέτρους μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να αντικρούσει τις ανοησίες περί άρσης απορρήτου στα blogs. Εδώ θα σταθώ σε μία μόνο παράμετρο που έρχεται να "δέσει" με ένα γενικότερο πακέτo μέτρων και πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μπροστά στα οποία η χούντα του '67 φαντάζει παιδική χαρά.
Σε μια δημοκρατία κάθε νομοσχέδιο πρέπει να δικαιολογεί την ύπαρξή του βάση πραγματικών δεδομένων και μετά από ενδελεχή - επιστημονική έρευνα. Δηλαδή. Η άρση της ανωνυμίας στηρίζεται  στο ότι υπάρχουν σελίδες που γράφουν ανυπόστατα πράγματα ή ακόμη και εκβιάζουν. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, εάν το υπουργείο και ο Καστανίδης γνωρίζουν πόσα blogs υπάρχουν στο διαδύκτιο και ποιο είναι το ποσοστό παραβατικότητας και τα ποιοτικά χαρακτηρηστικά της. Αν δεν γνωρίζουν τότε η αιτιολόγηση της κίνησης αυτής μας θυμίζει τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο οποίος αιτιολόγησε την ανατροπή της δημοκρατίας με την γεκική και αόριστη φράση "η χώρα διήρχετο μίαν κρίσιν". Οι γενικότητες και οι αοριστολογίες στην τεκμηρίωση νομοσχεδίων, χαρακτηρίζουν φασιστικά καθεστώτα, τα οποία θελουν να πετύχουν στόχους χωρίς πολλές - πολλές εξηγήσεις.
Και στόχος του Καστανίδη δεν είναι άλλος από το φακέλλωμα των bloggers, για να ελέγχουν ιδέες, απόψεις και κρίσεις που δεν συμφέρει στην κάθε εξουσία να διαδίδονται και είναι επικίνδυνες έστω κι αν ένας άνθρωπος τις διαβάσει.  
Από την άλλη Καστανίδη πρέπει να γνωρίζεις ότι ο κόσμος του ίντερνετ είναι τέτοιος που υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι, εκτός από το blog, για να δημοσιεύει κάποιος ΑΝΩΝΥΜΑ τις απόψεις του!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου