Σελίδες

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Το όραμα που έγινε εφιάλτης!

Με συνεχόμενα προεκλογικά ψέμματα ο Γιώργος Παπανδρέου πρόβαλε το "όραμά" του για μια αναπτυξιακή πορεία με ταυτόχρονη προστασία του μεσαίου και μικρού εισοδήματος. Ο ευκολόπιστος λαός σαν πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του, προσέφερε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλιστα έκανε περίπατο στις εκλογές. Και εκεί που ο πάντα ευκολόπιστος και α-πολίτικος μέσος πολίτης περίμενε να δει την αρχή του οράματος, αντιμετώπισε απευθείας με σοκαριστικό τρόπο τον σεναριογράφο του οράματος της νέας Ελλάδας, να του γράφει τον πιο τρομακτικό εφιάλτη. Η πρώτη σκηνή περιλάμβανε την υποδούλωση στο ΔΝΤ! Το εφιαλτικό όραμα είναι πλέον να "πέσουν" τα δάνεια στην Ελλάδα με οποιαδήποτε θυσία. Θύματα πάλι όσοι δεν ευθύνονται για το οικονιμικό χάλι. Δηλαδή τα συνήθη κοροϊδα που έχουν κι αυτά τις ευθύνες τους. Γιατί το να ρίχνεις την ψήφο στην κάλπη προϋποθέτει παιδεία. Και για πραγματική παιδεία και καλλιέργεια κανένας σχεδόν δεν ενδιαφερότανε. Το κύριο ενδιαφέρον της μάζας ήταν  τα μπουζούκια, οι ταβέρνες και να μείνουν λίγα ευρώπουλα στην πάντα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Όπως συμβαίνει και τώρα! 
Οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ οδηγούν σε υποδούλωση εθνική και ατομική, σε εξαθλίωση επίσης εθνική και ατομική, και να που διαβάζουμε σήμερα για τους παραθεριστές του Αυγούστου που κατακλύζουν αεροπλάνα και βαπόρια, σε μια στιγμή που πρέπει οι εξουσιαστές να πιεστούν ποικιλότροπα ώστε να σταματήσουν τα μέτρα εξαθλίωσης και να προβληθεί από τον λαό μαζικά το νέο εθνικό όραμα που πρέπει να είναι η απαλλαγή από το ΔΝΤ. 
Σήμερα μας έρχεται η είδηση ότι οι κατακτητές μας έντεχνα προτείνουν απολύσεις στις ΔΕΚΟ! Και το σενάριο είναι γνωστό. Οι ΔουΝουΤουδες θα μας πουν ότι προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για τις ΔΕΚΟ και από την άλλη το υποργουποιημένο ΠΑΣΟΚΟμάνι θα βγαίνει και θα λέει πόσο πονάει σαν τον Ξανθόπουλο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς: οι απολύσεις είναι οδηγία του ΔΝΤ και το ΔΝΤ είναι υπαράνω Βουλής, Νόμων και Συντάγματος! 

Πραγματικά σε πιάνει μια αγανάκτιση όταν διαβάζεις ότι "πρόβατα" κανονίζουν διακοπές, ενώ οι χασάπηδες από πίσω ακονίζουν μαχαίρια για να τα κάνουν κυμά μετά την επιστροφή τους από παραλίες και βουνά! 

Τους ΠΑΣΟΚους τους ξέραμε. Και αν δεν τους ξέραμε τους μάθαμε, τους είδαμε. Αυτός ο κακόμοιρος λαός πότε θα αποκτήσει πολιτική συνείδηση και πότε θα μάθει να συμπεριφέρεται ανάλογα με τα ζητούμενα  της κάθε εποχής. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να μην  ξυπνήσει από το ακόνισμα των εργαλείων του χασάπη, αλλά θα ξυπνήσει όταν σπρώχνοντας θα τον πηγαίνουν στο σφαγείο για να τον κάνουν παϊδάκια. Θα είναι όμως πολύ αργά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου