Σελίδες

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Το ταμείο είναι μειον

Η αφαίμαξη των μικρομεσαίων από το ΠΑΣΟΚ με εντολή των τροϊκανών δεν έφερε αποτελέσματα και τα ταμεία δεν γέμισαν. Τα δεδομένα αγγίζουν τα όρια του τραγικού για τον μήνα Ιούλιο, μια που τα έσοδα κάνανε βουτιά στο -10%, ο ΦΠΑ στο -5%, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων στο -15%με μόνο θετικό πρόσημο το +10% που αφορά τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.
Παρατηρούμε δηλαδή ότι παρά την αφαίμαξη των μικρομεσαίων η δοτή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανη ακόμη και να εισπράξει. Και φυσικά αφού τα έκανε θάλασσα στην εισπρακτική πολιτική περιμένουμε νέα μέτρα!
Οι τροϊκανοί επιδεικνύοντας υποκριτική έως γελοία κοινωνική ευαισθησία διαπίστωσαν ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν το μερίδιό τους στην κρίση, καιρός είναι να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Μεγάλες κουβέντες χωρίς αντίκρυσμα λες και τους έμμεσους φόρους σε είδη πρώτης ανάγκης θα τους πληρώσουν οι Μοϊκανοί και όχι οι μικρομεσαίοι καταναλωτες! 
Ως δεύτερο μέτρο έρχονται οι συγχωνεύσεις στις ΔΕΚΟ και οι απολύσεις. Βέβαια ο αφελής Μαγκριώτης δήλωσε προ ημερών στιος τηλεοράσεις ότι οι απολύσεις δεν είναι μέτρο που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Καλά μας έπεισε!
Γιατί τώρα εμείς έχουμε την αίσθηση ότι το μάρμαρο θα το πλωρώσουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ ενώ οι παροικούντες στις πολυτελείς συνοικίες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και περιχώρων δεν θα βάλουν το χέρι στη τσέπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου